15 december

Vandaag was het een redelijk rustige dag in de opvang.

Vanmorgen moesten er al 3 hondjes op tijd bij de dierenarts zijn, Moon, Amapola en Chuki zijn 3 oude hondjes die behoorlijke gebitsproblemen hadden… Zij moesten dus vroeg uit de veren en hebben vandaag hun behandeling gehad en wij hopen dat zij hier erg van opknappen!

Verder kwamen er vandaag mensen langs om Tom te ontmoeten. Zij hadden hem op de site gezien en wilden hem graag in levende lijve ontmoeten. Dus zij zijn vandaag naar de opvang gekomen en vinden hem erg leuk. En zij willen deze jongeman graag een fijn thuis bieden. Dus Tom mocht mee vandaag op proef en als het thuis heel goed gaat, dan heeft hij zijn gouden mandje gevonden! Tom-003 (563x640)

Ook werd de prachtige Sira vandaag opgehaald door haar nieuwe familie. Zij hadden haar in Spanje al gereserveerd en zij wilden haar heel graag adopteren. Dus vandaag was het de grote dag dat Sira werd opgehaald en lekker mee mocht naar huis! Sira (640x569)

En graag willen wij het volgende aan u vragen, wilt u ons nog 1 keer helpen dit jaar?

Lieve mensen,

Graag willen wij jullie nog 1 keer vragen om ons dit jaar te helpen! Er zijn namelijk nogal wat kosten deze maand omdat wij ervoor gekozen hebben een aantal honden uit Spanje welkom te heten. Deze kanjers zijn zonder hun schuld in de opvang aldaar gekomen. En wij hebben bewust gekozen voor de oudjes die daar niet horen te zijn… Zij hebben het koud en zijn gewoon zo oud dat zij daar ook geen kans maken. Dus wat kunnen wij dan anders dan ze hier welkom heten en ze lekker bij de kachel neer te leggen? Maar deze kleine oudjes, Moon, Chuki en Amapola hebben allemaal gebitsproblemen en worden hier natuurlijk aan geholpen zodat zij hier geen last meer van hebben. De kosten voor 3 kleintjes? Rond de 800 euro…0ff7b15b-351b-4327-b36f-f11a753d690f 57c8c30f-8874-41e0-9e0d-699415102146 292bc6fc-c6b6-4847-8cd8-cc17595ba873 b42f6213-318e-447a-b2f6-3671e9bdc22a

En dan hebben wij er ook voor gekozen om de geweldige pointer Babylon welkom te heten. Hij heeft het heel erg moeilijk gehad in de opvang in Spanje, is aangevallen door andere honden en heeft op het randje van de dood gezweefd… Maar wonder boven wonder heeft hij het gered! Maar zijn herstel was moeilijk daar, hij was bang voor de andere honden, hij kwam niet aan in gewicht en had het natuurlijk ongelooflijk koud omdat hij vreselijk mager is. En tja, dan kunnen wij gewoon niet anders dan ook hem welkom heten. Hij heeft hier een plek tegen de kachel aan, krijgt 4 keer per dag speciaal voedsel en heeft veel zorg en slaap nodig. Babilon1 d8f4ecc8-b248-4cfd-96c2-cbe8b4148a0f

En de oude Lizie mocht ook komen, een teefje dat een vreselijk leven achter zich heeft liggen en het ook koud had en ongelukkig was. Zij ligt bij Babylon bij de kachel, heeft een warme jas aan en krijgt net als Babylon speciaal eten…6ea4bae9-086b-47eb-be03-f37069bea490 Uzie-002 (630x640)

En ook de lieve pointer Paca is bij ons gekomen en ook zij heeft erg veel last van haar gebit… Ook zij zal aan haar gebit geholpen moeten worden, de kosten? Rond de 300 euro… Paca-002 (640x550)

En ja, natuurlijk kunnen wij ervoor kiezen om deze dieren niet te helpen, maar juist deze lieve dieren hebben deze kans nodig en wij hopen dat zij voor de kerst bij iemand vreselijk welkom zijn. En mogelijk is het niet de meest verstandige beslissing, maar ons werk is natuurlijk werk van het hart en als wij ons hart laten spreken, kunnen wij niet anders dan er juist voor deze dieren zijn. En als wij dan in hun dankbare ogen kijken, hun liefde voelen, dan weten wij dat we het juiste hebben gedaan. Tot tranen toe zijn wij geroerd door hun dankbaarheid en loyaliteit, het genot van hun te zien liggen in een mandje bij de kachel, geen kou of pijn of honger meer hebben, dat is toch waar het allemaal om draait… En daarom willen wij u vragen om mee te helpen met het dragen van de kosten van deze kanjers, de kanjers die zoveel te geven hebben en nu zo vreselijk gelukkig zijn en een toekomst hebben, eindelijk! U kunt uw donatie overmaken op IBAN: NL26INGB0006401261, tnv Stichting Dierenopvang Koningen, ovv kerstdonatie of dierenartskosten oudjes. Alvast heel erg bedankt weer voor uw medewerking!

Één reactie op 15 december

 • Beste koningen en koninginnen van Balkbrug,

  Ik denk dat jullie de meest verstandige en liefdevolle beslissing hebben genomen, n.l. deze dieren te helpen die daar in Spanje geen kans hebben en hier wel na een goede medische behandeling.
  Hoeveel (oudere) mensen willen maar wat graag een oudere gezonde hond die niet meer zoveel nodig hebben dan alleen liefde, een warme mand, gezelschap een wandeling als ze dat nog kunnen.
  Pups en jonge honden komen toch wel vaak ”aan de bak”

  Ik vind het heel goed van jullie dat jullie je door jullie doel laten blijven leiden: dieren in nood gaan voor en die helpen wij!!!!!

  Ik denk dat velen er net zo over denken.

  Op mijn(financiële) steun kunnen jullie in ieder geval rekenen.

  Wie volgt/volgen?

  Anneke Hilbrink en mijn hond Fanny (die bij jullie vandaan komt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Evenementen
Momenteel zijn er nog geen evenementen gepland.
Renovatieproject

Help ons helpen!

Bestel bij Zooplus of Bol.com of verzeker uw huisdier bij Proteq door op bovenstaande plaatjes te klikken. Wij krijgen dan ook een deel van de opbrengst, wat we goed kunnen gebruiken om de dieren te helpen.zooplus.nl


algemeen