Bowie is geadopteerd

20140621_110032 (480x640) 20140824_145344 (640x480) 20140824_151452 (480x640) DSCF7559 (480x640)Ik ben Bowie, een Kooijker hondje van 5. In het eerste deel van mijn leven had ik veel slechte ervaringen. Daarom was ik een bang en een beetje een bijterig hondje geworden. Ik was niet zo goed gesocialiseerd en had ik weinig gezien van de wereld, waardoor ik er ook geen vertrouwen in had. Ze zeggen dat ik soms een gebruiksaanwijzing heb. Ik loop bijvoorbeeld niet zomaar op iedereen af en vindt het soms een beetje spannend als mensen me direct willen aaien, dat vind ik niet zo leuk. Die ga ik dan ook het liefst even uit de weg. Ook met kleine kinderen heb ik niet zoveel, die vind ik wel een beetje spannend want die doen dingen die ik niet verwacht. Als ze er eens zijn is dat geen probleem, maar ik vind het wel fijn als ze me dan met rust laten.

Een tijdje terug had ik een lieve baas gevonden. Hij heeft me vertrouwen gegeven en ik vertrouw hem nu ook. Ik wordt altijd enthousiast als hij er is en dan is het heerlijk om even te knuffelen. In 10 maanden tijd heeft hij me van alles geleerd! Op cursussen geweest en veel gezien van de buitenwereld. Daarom ben ik niet zo bang meer en bijt ik ook niet meer zoveel. Maar helaas gaat het niet zo goed tussen het bazinnetje en mij en daarom ben ik nu toch op zoek naar een nieuw huis.

Ik ben een Kooijker en dus best eigenwijs, dat zit gewoon ook in mijn ras. Kooijkers staan ook niet bekend als knuffelhond, maar als ik vertrouwen heb, dan kan ik ook heel lief en aanhankelijk zijn, als ik dat wil. En ik ben waakzaam, maar blaf zelden onnodig. En, al zeg ik het zelf…. best wel slim ben ik ook! Ik hou van spelletjes en trainen. Dan ben ik bereid om hard te werken, en zeker als er iets lekkers tegenover staat. Ook kan ik zo genieten van een warm mandje en een stukje rust. Slapen en alles rustig aanschouwen vanuit mijn mand zijn ook mijn hobby’s. En als ik even over m’n drempelvrees heen ben, die ik soms even heb, vind ik het ook heerlijk om lange wandelingen te maken. Lekker snuffelen in het bos, of rennen over de velden. Mee met de auto is ook leuk. Verder kan ik prima alleen blijven en ik kauw alleen op mijn eigen speeltjes.

Ik zoek dus nieuwe lieve baasjes, die wel ervaring hebben met honden en het leuk vinden om honden op een positieve manier te trainen. Vertrouwen duurt bij mij misschien ietsje langer, maar als dat er is, dan zal ik een hele lieve en trouwe hond zijn!

Met vriendelijke Poot,

Bowie

Één reactie op Bowie is geadopteerd

  • Hallo, wij hebben n hondje van 8 die wel een vriendje wil hebben.
    Mogen wij met haar langskomen om te kijken of het met bowie klikt?
    En wat zijn dan de onkosten?
    U mag mij ook bellen.
    0591-353238

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Evenementen
Momenteel zijn er nog geen evenementen gepland.
Renovatieproject

Help ons helpen!

Bestel bij Zooplus of Bol.com of verzeker uw huisdier bij Proteq door op bovenstaande plaatjes te klikken. Wij krijgen dan ook een deel van de opbrengst, wat we goed kunnen gebruiken om de dieren te helpen.zooplus.nl


algemeen