Danya

DanyaEen nieuwsgierig reutje van nog geen drie jaar jong

Omdat wij niet zo goed bij elkaar passen zoek ik een nieuw baasje voor mijn hond Danya. Ik heb Danya, toen hij een half jaar was opgehaald bij Dierenopvang Koningen, hij was toen erg bang, en kende nog niets. Nu is hij goed gewend aan mensen en de wereld om hem heen, al merk je het nog wel af en toe, dat hij wat bangig of afwachtend is. Als zijn nieuwsgierigheid het overwint, is het een schat van een hond. Wat ik het moeilijke aan hem vind is dat zijn jacht-instinct nogal goed ontwikkeld is.

Hij kan goed luisteren en is oplettend, maar zo gauw hij iets ruikt hoort hij niets meer. Ik heb gewerkt met een schokbandje, maar zelfs dat heeft hem een paar keer niet tegengehouden. Er is met een goede training nog wel heel veel te bereiken, maar dit is niet voor mij weg gelegd.

De nieuwe baas van Danya is iemand die ervaring heeft met ‘jachthonden’, en goed is in trainen, iemand met een grote tuin waar hij lekker vrij kan rennen, iemand met een zachte hand. Hij kan goed met bijna alle honden, kan goed alleen thuis blijven, blaft niet veel, alleen soms een beetje ‘waaks’.

Hij kan goed met kinderen, maar soms wil hij met ze spelen en is dan te wild. Danya is bijna 3 jaar, reutje, hij is gecastreerd, goed gezond, zijn naam kan je natuurlijk veranderen!

Danya zit niet bij ons in de opvang, maar woont momenteel nog bij zijn huidige eigenaren. Voor een ontmoeting kunt u contact met onze opvang opnemen en kunnen wij u met hen in contact brengen.

Danya

Één reactie op Danya

  • Praktijkspeuren mee proberen! Benek kan dit ook en na het speuren heeft hij zijn kop er zoveel meer bij en luistert hij ook als hij tijdens het wandelen een spoor ruikt!!

    Goed voor het zelfvertrouwen van de hond en daarnaast krijgt hij ook eens de ruimte om daadwerkelijk te doen waar hij goed in is. Voor de baas zelf is het een kwestie van lijnvoering en het lezen van je hond, erg leerzaam!

    Proberen waard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Evenementen
Momenteel zijn er nog geen evenementen gepland.
Renovatieproject

Help ons helpen!

Bestel bij Zooplus of Bol.com of verzeker uw huisdier bij Proteq door op bovenstaande plaatjes te klikken. Wij krijgen dan ook een deel van de opbrengst, wat we goed kunnen gebruiken om de dieren te helpen.zooplus.nl


algemeen