Keko is geadopteerd

Keko (640x449) Keko-001 (640x610) Keko-002 (640x624) Keko-003 (592x640) Keko-004 (640x517)Keko; een prachtige setter van bijna 5 jaar jong die op zoek is naar een heel fijn thuis waar hij meer dan welkom is! Keko is een heerlijke hond, hij is vreselijk lief en zachtaardig, heel sociaal en vriendelijk en hij wil ontzettend graag met je samenwerken! Keko komt uit Spanje, waar hij al lange tijd in een opvang verbleef. Het was daar overvol, maar hij heeft zich geweldig staande gehouden. En toen wij zijn prachtige foto zagen, hebben wij hem van harte welkom geheten. Wij hebben Keko inmiddels wat beter leren kennen en zien een fantastische hond. Hij is lief, hij is zacht, hij wil bij je zijn, hij houdt van knuffelen, hij loopt keurig aan de riem, wil met je samenwerken en maakt veel contact met je. Ook kan Keko het geweldig vinden met alle andere honden en begrijpt de hondentaal prima. Wat ons verraste was dat Keko ook prima overweg kan met katten. En dat zal hij ergens geleerd moeten hebben, normaal gesproken zal een jachthond als hij hier namelijk wel graag achteraan willen gaan. Maar voor Keko is een kat dus geen probleem. Voor alle vreemde mensen is Keko lief en blij en ook voor kinderen. Wij denken dat hij prima in een gezin met kinderen boven de 12 jaar kan komen wonen, jonge kinderen vindt hij erg spannend, omdat zij nogal onstuimig kunnen zijn. Natuurlijk moet Keko weer leren wat het is om een eigen familie en huis te hebben en daar zal hij ook even de tijd voor nodig hebben. Maar hij zal enorm zijn best doen om het goed te doen en wil hier alles voor doen! Keko heeft van nature een jachtinstinct, iets waar zijn nieuwe baasjes natuurlijk rekening mee moeten houden. Een geweldige hond, deze lieve Keko, op zoek naar zijn eigen familie! Komt u gauw kennis met hem maken?

Keko woont momenteel bij een lieve mevrouw, die hem helaas niet kan houden, die het volgende over hem schrijft:

image1 image2 image3

Voor de nieuwe eigenaar van Keko / Floris

Voordat ik Keko op proef mee kreeg (van 27 maart tot 4 mei 2015)  hadden andere mensen hem meegenomen en hem Floor genoemd. Ik heb gecheckt op welke naam hij beter reageerde Keko of Floor en op basis daarvan gekozen om hem FLORIS te noemen. Vind ik ook wel passen bij de adelijke Engelse Setter 😉

Algemeen beeld van Floris

Floris is een geweldige hond, lief, zacht, luistert naar zit en blijf en hij maakt contact wil bij je zijn en voor je werken. Hij kan ook heel goed zo’n 4 uur alleen zijn. Langer heb ik nog niet geprobeerd, maar ik denk dat dat ook wel lukt als hij meer vertrouwen heeft dat ik echt weer terug kom. Hij kruipt als ik weg ben op de bank waar ik altijd zit maar dat vind ik geen probleem. Ik heb hem niet in een bench, hij sloopt niet, hij jankt niet, hij blaft heel soms als hij iets hoort. Hij is heel goed op te voeden en te corrigeren. Hij is slim en leert  snel. Hij heeft wel veel stress nog in zich. Hij is zeer gevoelig voor contact en merkt het meteen wanneer dat contact verbreekt doordat ik bijvoorbeeld met mijn aandacht bij anderen ben. Daar wordt hij wat onzeker van en dan gaat hij zijn eigen ding doen en luistert minder goed. Ook was er met Koningsdag vuurwerk net toen ik even een half uur weg was. Toen ik thuis kwam zat hij bibberend halverwege de trap.. Dat was niet zo’n fijne ervaring voor hem..

Floris en kleine kinderen

Ik woon zelf alleen met mijn kat, maar bij de oppas was hij in een gezin met 3 honden en kleine kinderen en daar heeft hij de kind test glansrijk doorstaan: geen reactie toen een klein kind over hem heen stapte. Wij zien geen enkele agressie in hem.

Floris met andere katten en honden

Hij negeert katten en dat was ook heel fijn dat er direct al rust in huis is met de kat.. Ook buiten heb ik hem niet op andere katten zien reageren/jagen.

In eerste instantie reageert hij ook niet op andere honden waardoor het ook heel relaxed is om hem te wandelen. Ik heb geen enkele stress dat  hij uit zal vallen naar andere honden en ook andere honden zijn niet agressief naar hem. Ik heb nog geen hond meegemaakt die hem niet lekker vindt ruiken. Honden vinden hem leuk!! Heel bijzonder en heel fijn om met hem te wandelen als dat zo makkelijk gaat. Sommige honden dagen uit om te spelen maar daar reageert Floris niet zo op. Heel soms zie ik hem oprennen met een andere hond en heel soms pakt hij ineens een stok en loopt daar even mee rond. Soms is een hond te lang opdringerig is en dan zoekt hij steun bij mij en dan vraag ik de andere eigenaar de hond terug te roepen/halen. Heel soms komt er uiteindelijk wel een grom naar de andere hond. Dat is dan duidelijk en de situatie is weer rustig. Ik heb geen enkele angst dat dit met hem escaleert.  Net als dat honden hem leuk vinden heb ik nog nooit zoveel reacties op straat gehad: “Wat een schatje, wat een mooie hond, aah wat lief, wat een lief koppie, wat kan hij rennen zeg…”

Floris en eten

Het eten moest hij gek genoeg ook leren. In het begin keek hij me steeds aan alsof hij eerst een signaal wilde dat het voor hem was en dat hij mocht gaan eten. Hij kroop dan heel voorzichtig stukje voor stukje richting zijn etensbak. Nu geef ik de bak eten en zeg voor Floris en dan gaat hij eten. Als ik er dan naar toe loop stopt hij met eten en er is geen enkele voernijd, integendeel, ik moet opletten hij genoeg eet, omdat stress bij hem op zijn darmen slaat (niet meer eten/diarree).  Hij krijgt bij mij ‘ ochtends vers vlees en ‘smiddags en ’s avonds brok. Hij was te mager dus ik heb hem flink wat eten gegeven.

Hij respecteert de grens naar de keuken: daar komt hij niet en dat is erg praktisch omdat het eten van de kat dan niet door Floris opgegeten wordt

Floris ‘s nachts

Hij slaapt overdag in zijn mand en ’s avonds in de mand en ook op de bank. In het begin heb ik hem opgetild de trap op (hij vindt de trap nog steeds heel spannend om hem in zijn mand in mijn slaapkamer te laten slapen, maar na 2 nachten ben ik daar al mee gestopt. Hij is nu rustig beneden en ik slaap boven.

Floris en uitlaten

In het begin kende hij het uitlaten nog niet en moest ik hem letterlijk uit de mand trekken, maar inmiddels weet hij het al als ik mijn schoenen aantrek en de riem pak en dan staat hij kwipelend klaar in de gang. Hij gaat netjes zitten als ik de rien omdoe en hij blijft zitten en wachten met naar buiten gaan tot ik hem vraag mee te gaan. Ik heb achter mijn huis een klein bosje (rondje is 45 min lopen) en dat is echt fantastisch voor Floris. Ik laat heb daar los lopen en hij rent daar als een gek rond alle geur sporen achterna. Er is ook een vijver en een kanaal met eenden en ook dat vindt hij geweldig. Het is een genot om hem zoveel plezier te zien hebben en hij kan dan al rennend ook lekker zijn energie kwijt. Wel heeft hij een sterk jachtinstinct en dat  maakt wel dat hij dan ver weg loopt (echt ver, wat hoort bij de Engelse Setter: hij is uit het zicht) en ook niet meer weet waar ik ben als hij een spoor achterna zit. Dat maakt het wel lastig met hem om op pad te gaan en hem los te laten, omdat ik hem al meerdere malen kwijt ben geraakt. Als ik dan maar in de buurt blijf waar ik hem het laatst gezien heb dan komt hij wel weer, maar als ik doorloop dan is hij me echt kwijt en als ik hem dan weer vind dan is hij echt gestressed dat ik er niet meer was. Ik heb ervoor gekozen om hem wel los te laten, veel worst mee te nemen en hem steeds terug te fluiten en hem dan te belonen. Aan de lange  lijn doet hij dat super goed, maar los is het inschatten wanneer ik dat kan vragen, want het lukt niet als hij een spoor in zijn neus heeft. Zolang ik in de buurt bij hem blijf dan komt hij altijd weer terug, dus ik denk dat dit wel te trainen is maar het zal geen hond worden die volgt en direct komt bij een fluit. Het alternatief is aan de lange lijn uitlaten maar hij heeft wel veel beweging nodig, dus dat zijn dan wel lange wandelingen. Ook kan meelopen met de fiets en ik heb hem zelfs aan een lange lijn meegenomen terwijl ik op mijn paard zat. Dat vindt hij nog wel wat spannend maar het ging eigenlijk voor een eerste keer super goed. Uiteraard heb ik dat eerst opgebouwd door met paard en hond samen eerst te wandelen zodat hij het paard al kent en daarnaast relaxed is.

Waarom heb ik hem dan toch niet gehouden?

Ik zou het liefst een hond los mee kunnen nemen tijdens het paardrijden en die onder appel staat en die op mij let en mij volgt. Dat zal met Floris niet kunnen.  Als dit echter het enige was dan zou ik me aanpassen aan wat mogelijk is met Floris, want het is echt een geweldige hond die een baas en een eigen plek verdient.

Het grootste probleem voor mij is dat Floris niet houdt van auto rijden. Ik heb hem door zijn eten in de auto te geven wel zover dat hij nu de auto zelf ingaat en daar zijn eten opeet, maar echt ontspannen in de auto doet hij niet, zelfs niet als we alleen maar in de auto zitten. Bij het rijden gaat hij voor zich uit staren en uiteindelijk kwijlen. Het duurt ongeveer 10 min voor hij gaat kwijlen en ik probeer al rijdend contact met hem te houden en hem steeds daarvoor te belonen met worst. Dat werkt dus 10 min, maar het is een hele delicate balans. Toen ik een keer onderweg naar de oppas even ging tanken was het weer helemaal mis doordat ik even weg was om te betalen. Met mijn leven is het cruciaal dat de hond meekan in de auto en dat ook fijn vindt omdat ik hem ook voor mijn werk mee zou willen nenem en dan zijn dat ritten van 1 uur… Misschien is hij wagenziek?

Ik heb een gedragstherapeute ingeschakeld om in te schatten of Floris kan leren om los te lopen en om de auto leuk te gaan vinden. Zo graag wilde ik dat het zou gaan werken met mij en Floris…

Zij gaf aan dat Floris op dit moment veel stress heeft en dat het tijd nodig heeft om de stress uit zijn systeem te krijgen. Niet zo gek uiteraard na 2 asiels in Spanje, asiel in NL en nu al 2e baas in NL. Het zal een lang en zeer langzaam traject zijn, waarbij het de vraag is of hij autorijden echt leuk gaat vinden. Als hij steeds over zijn grens wordt geduwd door iets van hem te vragen wat hij nog te eng vindt dan wordt dit traject alleen maar langer. In mijn leven kan ik hem niet die rustige opbouw geven die hij nodig heeft.  Ik heb 3x in de week oppas nodig en die is al 15 min rijden bij mij vandaan. Ook is wandelen met vrienden in het bos of de heide met hem hardstikke leuk, maar ook weer 10 min rijden, dus ik ga hem niet die rustige opbouw met de auto kunnen geven die hij nodig heeft. Hij zou maximaal 2 min moeten rijden en dan stoppen. Doordat ik hem steeds langer meeneem zorg ik ervoor dat zijn adrenaline hoog blijft en dat hij niet gaat leren om te ontspannen in de auto. Ik heb jammer genoeg niet de mogelijkheid om de auto niet te gebruiken met Floris, omdat ik die sowieso al 3x per week nodig heb om hem naar de oppas te brengen…

Daarnaast denk ik dat Floris meer baat heeft bij een plek waar er meer rust en stabiliteit is. Waar iemand veel thuis is. Ik ben veel weg en mijn idee om de hond mee te kunnen nemen gaat dus met Floris niet werken en geeft hem alleen maar meer stress. Ik heb me in de tijd dat ik Floris heb aangepast aan hem, door veel vrij te nemen en meer thuis te werken maar dat is niet langer vol te houden en hij is nog niet zover dat hij zich aan kan passen aan mijn schema.

Ik hoop echt dat er iemand is die hem wel de rust en stabiliteit kan geven die hij nodig heeft waar hij niet vaak meehoeft in een auto of waar dit heel rustig getraind en opgebouwd kan worden. Het is echt een geweldige hond die een goed plekje verdient!

 

 

3 reacties op Keko is geadopteerd

  • Wij hebben Tjipper (ex Jack) al bijna 2 jaar. Hij komt uit Turkije en is denk ik met vliegtuig gekomen en niet met de auto. Toch heeft ook hij geen plezier aan auto rijden. Op weg van Koningen destijds naar ons huis in de Randstad heeft hij als een bang vogeltje op de bagage tegen het plafond van de auto liggen hijgen. Nog steeds vind hij het spannend. Hoewel hij steeds zo graag bij ons is dat hij altijd zelf erin springt als we bij de auto staan. Onderweg gaat hij hijgen. Door op elke wat langere rit 1 keer te stoppen, hem er uit te laten, even te wandelen en te laten plassen en dan verder wordt hij rustiger. Nu hebben we een 2e hondje erbij en die is in de auto de rust zelve. Komt ook uit Turkije. Heel veel hebben beide hondjes geleerd/afgeleerd maar het blijft een deel geluk wat je tref en wat je mist. Verder lijkt Keko me een fantastische hond die een mooie plek gaat vinden.

  • Juist het laatste deel van mijn verslag staat er niet bij namelijk dat Floris niet goed tegen autorijden kan. DE reden dat Ik hem niet kan houden.. Misschien rich nog toevoegen?
    Groet, Nina

    • Wij hebben onze Nina (ex Natasja) nu iets meer dan twee maanden en zij houdt ook niet van autorijden. Wij moeten haar erin tillen, stress, kwijlen, overgeven soms). Is dit een trauma van de (te) lange autorit uit Barcelona? Dat zouden we graag weten, Astrid? Sinds een week stapt Nina met ferme tegenzin nu zelf in, maar is nog steeds niet op haar gemak. Er is in ieder geval bij ons hoop dat het steeds beter zal gaan. Dat wilde ik maar even zeggen. Veel succes met de herplaatsing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Evenementen
Momenteel zijn er nog geen evenementen gepland.
Renovatieproject

Help ons helpen!

Bestel bij Zooplus of Bol.com of verzeker uw huisdier bij Proteq door op bovenstaande plaatjes te klikken. Wij krijgen dan ook een deel van de opbrengst, wat we goed kunnen gebruiken om de dieren te helpen.zooplus.nl


algemeen