Paco is geadopteerd

20140613_202527 20140907_125446 20140913_184138 20141004_172942 20141026_163054 20141102_094329Paco is een lieve rustige hond die vooral buiten de grootste pias is. Hij ziet elke andere hond als speelmaatje en gaat overal met de grootste joligheid op af.
Als een andere hond daar niet van gediend is trekt Paco zich meteen terug en hij heeft bij mij nog nooit problemen met andere honden gegeven.
Katten vind hij reuze interessant. Eigen katten vind hij prima, ligt hij samen mee in de mand en speelt hij leuk mee. Een gevonden kitten werd zelfs fanatiek geadopteerd door Paco en werd van kop tot kont gepoetst, erg schattig. Katten buiten op straat wil hij graag naar toe, niet om ze iets te doen, maar wel om mee te spelen. Hij gaat er dan eromheen staan springen, uitdagen, wat hij van mij niet mag, want als de kat vlucht wordt het spelletje te leuk en wil hij er toch graag achteraan.
Paco heeft geen groot vertrouwen in vreemden en gaat deze dan ook liever wat uit de weg, vooral mannen en kinderen. Als hij onbekenden echter wat vaker heeft gezien ontdooit hij en wordt hij enthousiast. Het vertrouwen moet eerst gewonnen worden.
Het enige wat hij echt doodeng vindt zijn kleine kinderen. en daar vertrouw ik hem niet mee. Grotere kinderen (denk vanaf 10 jaar) die in eerste instantie rustig met hem omgaan, zullen hem uiteindelijk wel voor zich winnen.
Paco is gewend tijdens mijn werk alleen thuis te blijven samen met de katjes. In het begin was dat in zijn bench maar inmiddels is hij los in huis met zijn speelgoedjes en dat gaat goed.
Met de auto neem ik hem overal mee naartoe, rondje bos, vrienden (met of zonder honden), restaurant, het kan allemaal…hij is goed af te leggen en gedraagt zich keurig.
Hij kent de commando’s zit, af, blijf, wachten, naast en hier en ik heb hem buiten eigenlijk alleen bij verkeer aangelijnd. Hij rent van voor naar achter maar is goed op afstand te ‘besturen’, moet soms even nadenken of hij direct zal reageren maar voor een Podenco schijnt dat redelijk normaal te zijn. In het bos is hij ook los en loopt voor me uit waarbij ik hem goed in de gaten houd, want een konijn is wel aanleiding tot erachteraan gaan. Gelukkig is hij met een stevige stem op dat moment goed te corrigeren en hij is me nooit ontglipt. Wel heb ik hem geleerd om niet van de paden af te gaan om te voorkomen dat hij gaat struinen en dan dus wel gaat jagen.

Paco verblijft nog bij zijn vrouwtje op dit moment. Mocht u interesse in hem hebben, neem dan even contact op met de opvang.

 

2 reacties op Paco is geadopteerd

 • Dag iedereen van dierenopvang de Koningen,

  Graag hoor ik van jullie of Paco nog te adopteren is…
  We (mijn man en ik) wonen in een rustig dorpje in Drenthe in een vrijstaand huis met een grote tuin. Ook hebben we heel veel wandelmogelijkheden. Mijn man werkt en ik ben thuis.
  We zijn opzoek naar een podenco die met katten kan want wij hebben er namelijk 3!

  Met vriendelijke groet,

  Annemarie Wijnberg-Dijkhuis
  06-25012145

 • heb veel belangstelling voor Paco
  zou er graag mee kennis maken

  gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Evenementen
Momenteel zijn er nog geen evenementen gepland.
Renovatieproject

Help ons helpen!

Bestel bij Zooplus of Bol.com of verzeker uw huisdier bij Proteq door op bovenstaande plaatjes te klikken. Wij krijgen dan ook een deel van de opbrengst, wat we goed kunnen gebruiken om de dieren te helpen.zooplus.nl


algemeen