Rodi

rodi rodi3 rodi2We stellen aan u voor de 6 jarige knappe mix genaamd Rodi.
Sinds enkele weken woont Rodi tijdelijk bij een gastgezin van onze stichting en de afgelopen tijd hebben zij hem natuurlijk beter leren kennen.
Rodi heeft voordat hij door het asiel aan onze stichting werd afgestaan, best wel een enige tijd doorgebracht in het asiel.
In de periode dat hij in het asiel verbleef is hij al eerder via het asiel geplaatst geweest, maar helaas mocht hij het niet treffen met zijn toenmalige adoptanten, en die brachten hem plompverloren weer terug.

Min of meer gedwongen zat hij weer te kijken achter de tralies van zijn kennel, waar hij natuurlijk overdag wel naar buiten toe mocht, maar gelukkig nee dat was hij daar absoluut niet.
Dit uitte zich in gedrag dat hij best wel onrustig was, begon af te vallen, steeds slechter ging eten en ga zo maar door.
Goeie raad was duur, hoe plaats je best wel een leuke hond die ongelukkig is in het asiel, en die zich op zo moment niet van zijn beste zijde laat zien, vanuit een asiel situatie ?
Het was eigenlijk een uitzichtloze situatie geworden voor zowel Rodi als het asiel…..

Na intensief overleg tussen het asiel en onze stichting is er besloten om Rodi af te staan aan onze stichting en hem via ons de kans te geven op een gouden mand.
En hoe het gastgezin deze leukerd heet ervaren de afgelopen weken leest u hieronder terug.

Als wij aan het gastgezin vragen hoe hebben jullie Rodi de afgelopen weken ervaren ?
Is de openingszin meteen het is werkelijk een schat van een hond.
Rodi is een uit de kluit gewassen kruising, hij is op en top gezond, gecastreerd, goed gespierd en doet heel veel voor iets lekkers.
De eerste paar dagen keek hij letterlijk de kat uit de boom en haalde hij veel slaapuren in.
In huis is het een hele prettige rustige hond om te hebben, hij is nieuwsgierig, open, zoekt graag contact met je.

Hij is waaks op momenten dat hij het moet wezen zonder daarbij te overdrijven.
Bezoek wordt rustig toegelaten als de baas thuis is, hij komt nieuwsgierig even kijken wie je bent en zoekt dan zijn eigen plekje weer.
Hij kan prima alleen zijn is goed zindelijk, hij sloopt werkelijk helemaal niets, en je kan alles met een gerust hart laten liggen.

Met jonge kinderen onder de 16 jaar heeft hij helemaal niets, vooral de peuters en kleuters vindt hij toch wel erg spannend en weet die zich geen houding mee aan te meten.
Katten die op zijn eigen terrein leven zijn voor hem een no go, maar wandel je met hem buiten en je komt een kat tegen dan negeert hij deze.

Op andere honden en dan met name klein en keffend kan die wisselvallig op reageren en heeft die de neiging deze te gaan corrigeren als hij de ruimte krijgt.
Het is dan ook belangrijk dat je hem goed onder appél houdt als je met hem buiten wandelt.
Reuen zijn niet zijn maatjes, teefjes is onbekend die zijn we nog niet tegen gekomen, maar dit is eigenlijk alleen maar getest aan de riem.
Rodi is een reu die prikkelgevoelig is, er valt nog heel veel goede en positieve dingen uit hem te halen, mits de bereidheid er is om dit op zijn tempo te willen doen.

Loop je met Rodi buiten aan de riem, dan heeft hij de neiging om aan een korte lijn wat te willen trekken, aan een langere riem loopt hij lekker met je mee.
Correcties zijn bij hem niet nodig, hij reageert goed op aangestuurde stem commando;s welke hij dan ook in de basis beheerst.
Met een flat of appartement heeft Rodi helemaal geen binding, hij voelt zich daar dan ook duidelijk niet op zijn gemak.
Dit merk je aan hem dat hij onrustig heen en weer banjert, maar eenmaal weer thuis gekomen waar hij weer de beschikking heeft over een tuin is die weer helemaal de oude Rodi.

Een tuin is echt belangrijk voor hem, hij mag graag hier wat uurtjes door brengen, hij vindt het heerlijk om lekker buiten te liggen en te kunnen spelen en te waken.
In de auto heb je geen kind aan hem, nieuwsgierig kijkt hij in het rond, hij is rustig, springt niet heen en weer en is ook niet wagenziek.
Wandelen waarbij Rodi lekker los mocht, hebben we gedaan op open rustige vlaktes, waar een goede overzienbare situatie is.

Ballen en Stokken zijn helemaal zijn ding, hij mag ze graag gaan halen voor je, en je met een blik aankijken van gooi je hem weer baas.
Ondanks dat Rodi vanuit de asiel situatie vandaan een kennel gewend is, is die niet het leven wat voor hem gezocht wordt.
Rodi is met recht geen tralie hond en hier wordt hij dan ook echt ongelukkig van.
Gezien zijn achtergrond en ervaringen komt in Rodi het beste naar boven in een woonsituatie waarbij hij een deel van de dag lekker binnen kan leven met een vrije uitloop naar buiten toe.
Dit laatste mag zijn een ruime afgerasterde tuin, een omheind erf, of iets vergelijkbaars.

In zijn toekomstige woonsituatie wonen geen jonge kinderen, katten of andere honden, voor hem wordt een plek gezocht waar hij de enigste hond is.
Komen er (klein) kinderen over de vloer, dan moet u de mogelijkheid hebben om Rodi apart op te sluiten.
U woont niet in een drukke stad of centrum, maar aan de rustige buitenrand, een dorp of het platteland.

En vanaf hier begint onze zoektocht naar dat leuke baasje of bazin, een combinatie mag natuurlijk ook.
Rodi is kosteloos aan onze stichting afgestaan door zijn asiel en wij geven hem ook weer kosteloos door.
Een gouden mand bij mensen die hem begrijpen, die ervaring hebben met een zwaarder ras, en voldoen aan de door ons gevraagde voorwaarden is voor ons belangrijk.
Rodi heeft net als iedere andere hond ook het recht om ergens gelukkig te mogen worden en wie weet is dat wel bij u.
U krijgt vanuit onze stichting ondersteuning, hulp en advies bij zijn plaatsing.

Tot slot Rodi is volledig gezond, gecastreerd, voorzien van een
geregistreerde chip, Europees paspoort en natuurlijk is hij gevaccineerd, ontwormt etc.

Wie biedt deze jongen een gouden kans ?

Rodi wordt wel geplaatst onder contract van onze stichting, en een selectie en een intake maken onderdeel uit van zijn adoptieprocedure..
Op dit moment verblijft Rodi in een voor ons bekend en samenwerkend pension bij Tiel.
Gegevens worden pas verstrekt na de intake en het verplicht invullen van het online adoptie formulier bij ons op de website.
Houdt u er rekening mee dat de adoptie procedure uit meerdere kennismakingen bestaat en dat het pension mee adviseert in zijn plaatsing.

Voor meer informatie neem contact met ons op,

email: info@rottweilernederland.nl
website: http://rottweilernederland.nl
Telefoon: 06 13 99 47 32 / 06 42 28 81 11

Één reactie op Rodi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Evenementen
Momenteel zijn er nog geen evenementen gepland.
Renovatieproject

Help ons helpen!

Bestel bij Zooplus of Bol.com of verzeker uw huisdier bij Proteq door op bovenstaande plaatjes te klikken. Wij krijgen dan ook een deel van de opbrengst, wat we goed kunnen gebruiken om de dieren te helpen.zooplus.nl


algemeen