Over Astrid

Even voorstellen:
Ik ben Astrid Koningen, 38 jaar, woon samen en heb zelf 6 honden en 3 katten, kippen en duiven. In 1995 ben ik als doktersassistente in een ziekenhuis aan het werk gegaan. Eerst in Den Haag, later in Zwolle. Omdat ik dieren altijd een warm hart toe droeg ben ik minder gaan werken en ben in 2001 als vrijwilliger in een dierenasiel gaan werken. Dit werk vond ik zo mooi, dat ik mijn baan in het ziekenhuis heb opgegeven en fulltime in het asiel ben gaan werken. In de tussentijd heb ik mijn diploma vakbekwaamheid honden- en kattenbesluit gehaald en in 2004 ben ik begonnen met een klein kattenpension en later ook de opvang van de zwerfkatten voor de plaatselijke Dierenbeschermingsafdeling.   Van 2004 t/m medio 2009 heb ik honderden katten opgevangen, verzorgd en herplaatst die destijds vielen onder de plaatselijke Dierenbeschermingsafdeling. Tevens heb ik in 2004 onder de vlag van de plaatselijke Dierenbescherming een dierenambulance opgericht. Dit heb ik tot medio 2009 gedaan. Van 2004 t/m medio 2009 heb ik alleen het volledige vervoer gedaan van alle dieren die hulp nodig hadden. Geen honden, maar katten, vogels, reptielen en konijnen. Van 2003 tot 2007 ben ik bestuurslid geweest van de Dierenbeschermingsafdeling Vechtdal. Ik was betrokken bij de inspectie en heb het verwilderde katten project opgezet voor de afdeling en een duizendtal katten gevangen, laten steriliseren/castreren en deze teruggezet op de plek van het vangen.   In 2009 ben ik verhuisd naar Balkbrug, waar ik verder ben gegaan met de opvang van katten, maar daarbij ook de opvang voor honden mogelijk werd. En dat was een grote wens! Vanaf deze dag heet de opvang Dierenopvang Koningen. Het was een voormalig dierenpension en daarom uitermate geschikt voor de opvang van honden en katten. Vanaf deze tijd ben ik ook begonnen met het opvangen van de buitenlandse dieren die in hun eigen land geen toekomst hadden. Doordat deze opvang vele malen groter was dan hiervoor heb ik het werk voor de Dierenbescherming en de dierenambulance opgezegd en ben ik mij volledig gaan richten op deze opvang.
Dierenopvang Koningen bestaat vanaf 2009 en heeft als doelstelling: 
Het opvangen van honden en katten, zowel zwerfdieren als dieren die om wat voor reden dan ook niet bij hun eigenaar kunnen blijven. Daarnaast vangen wij honden en katten op vanuit het buitenland (Spanje, Turkije, India) omdat daar de noodzaak vaak ontzettend groot is. Deze dieren worden veelal met de dood bedreigd, zijn vaak mishandeld, angstig, verwaarloosd en hebben een stabiel thuis nodig. Wij doen ons uiterste best om deze dieren een nieuw en stabiel thuis te bieden, wij werken met een aantal gastgezinnen en hebben een grote groep met vrijwilligers die veel op de opvang te vinden zijn.
Zoeken
Evenementen
Momenteel zijn er nog geen evenementen gepland.
Renovatieproject

Help ons helpen!

Bestel bij Zooplus of Bol.com of verzeker uw huisdier bij Proteq door op bovenstaande plaatjes te klikken. Wij krijgen dan ook een deel van de opbrengst, wat we goed kunnen gebruiken om de dieren te helpen.zooplus.nl


algemeen