Gastenboek

Wilt u ons laten weten hoe het met uw nieuwe huisdier gaat? Of iets anders vertellen? Hier is uw kans!

47 reacties op Gastenboek

 • Ruim een half jaar later…..

  http://koningen.sblub.nl/geplaatste-dieren/sara-2/

  Ik dacht, misschien vinden jullie het wel leuk om na een iets langere termijn nog eens te horen hoe het met een hondje is. En zonder Facebook doe ik dat maar hier….

  Sara is omgedoopt tot Izzie en we hebben het nog steeds heerlijk samen. De onzekerheid die jullie ook al zagen heeft ze nog steeds in contacten met vreemde mensen, het gaat nog elke week beter maar ze heeft wel begeleiding nodig. Begeleiding met een heel zachte hand want het is een onwijs zachtaardig hondje.
  Toen ik daar in het prille begin wat hulp bij nodig had was het ongelooflijk fijn dat ik met jullie heb kunnen bellen! Nog ontzettend bedankt daarvoor, het heeft zeker geholpen en toont jullie betrokkenheid, heel erg fijn.

  Maar kent ze iemand eenmaal dan sluit ze ze ook helemaal in haar hart en zien ze de Izzie die ik ook elke dag zie, dol op knuffelen, heel erg op me gericht en super braaf!
  Andere hondjes zijn een feest. Lange wandelingen heeft zij dan ook het liefst in gebieden waar we veel hondjes tegen komen.
  Ze is inmiddels zo ontspannen dat ze ook in huis begint te spelen, toen ze hier net was begreep ze daar maar weinig van.

  Het is zo leuk om nog steeds vooruitgang te zien bij het meiske en haar steeds verder open te zien bloeien. Ik ben ontzettend dol op haar!
  Als ze over pak em beet een jaar al een tijd stabiel is hoop ik samen met Izzie een reutje uit te kunnen zoeken zodat ze een vriendje thuis erbij krijgt. Ik neem tegen die tijd zeker contact op met jullie! En moet eerder eigenlijk ook niet op jullie site kijken want wat zitten er weer een leukerds!

  Hopelijk tot ziens,
  Anneke en Izzie

 • Op 17 oktober 2015 hebben wij Trufo (inmiddels Xavi) opgehaald en wij zijn enorm blij met hem. Het gaat erg goed en hij geniet met volle teugen van onze aandacht.
  Fijn dat we op deze manier weer een hele leuke hond in ons gezin hebben!
  Groet,
  familie Mooij

 • Hier een berichtje van Vigo(juni geadopteerd),
  Ik ben zoooo gelukkig! Ik mag heel vaak mee aan de fiets naar ons parkje, daar zijn heel veel konijnen, maar daar mag ik alleen naar kijken.
  Soms mag ik los, als mijn vrienden er ook zijn, heb ik aandacht voor hun en stuiter ik er op los.
  We lopen dan met een hele roedel en ik loop daar stralend tussen, naast m´n vriendin Sally, die heel goed voor me zorgt.
  Iedereen vindt me aardig en m´n bazen zijn dol op me, we knuffelen veel.
  Ik heb flink wat spieren opgebouwd, een mooie vacht, een heerlijk bed voor het raam,
  dank jullie wel, dat ik vanuit Spanje hier mocht komen en dat jullie zo goed voor me gezorgd hebben.
  Liefs van Vigo

 • Even laten weten hoe het met Jobje gaat, precies drie weken geleden haalden we haar op, tijdens de lange rit naar Den Haag was ze zo braaf, bij ons thuis was ze vrij snel gewend.
  Het is een schat, we zijn dol op haar en zoals jullie al zeiden ze laat steeds meer zien hoe leuk ze is .
  We lopen veel met haar en het strand vind ze geweldig, gaat ze lekker los , ze is heel goed met andere honden, alleen vreemde mensen vind ze erg eng , maar dat wisten we, en we geven haar alle tijd om dat een beetje te overwinnen, kortom het is een super lieve hond en het gaat heel goed met haar.

  Succes en groeten aan alle mensen van het asiel

  Marijke, Ted en Jobje

 • even een berichtje van ghandi al bijna 2 maanden bij ons . is echt een schat van een hond.
  alleen heel erg bang voor andere honden dit is wel zielig.
  maar verder echt een top hond. bedankt dat deze schat bij ons mag wonen.
  en ghandi heeft al heel wat kilometers gemaakt dat is het voordeel als je mooi woont .
  en er zat wandel routes zijn .

 • Goedemorgen hier even een kleine update over onze lieverd Diego! We hebben Diego nu bij 1 week en wat een super hond is het!!! Hij is zo makkelijk…speelt met alle honden. Hij luisterd heel goed en kan al lekker los lopen. Ook met onze katten gaat het al een stuk beter, we moeten hem wel waarschuwen dat hij er niet achteraan gaat maar daarna laat hij ze ook gewoon met rust. Diego is echt een knuffel hahaha hij ligt het liefst de hele dag bij je. Wij zijn echt heel blij met hem…en volgens mij is hij ook blij met ons!

 • Hier een berichtje uit Zoetermeer. Vandaag is Micky (voorheen Zane) alweer 5 weken bij ons en zijn maatje Amy (voorheen Megan) alweer 3 weken. In het begin was het even wennen voor beiden, maar na een paar dagen hadden ze algauw een leuk stoei/ravot maatje gevonden. Ze hebben het heel goed naar hun zin. Amy is sinds haar komst 2 kg aangekomen en haar vacht glimt nu ook heel erg mooi zwart. Er worden heel wat kartonnen dozen (en soms ook een verdwaalde keukenrol) verscheurt, dus af en toe moet ik even mijn huiskamer en/of tuin weer fatsoeneren.
  We merken dat Amy nog wel moet socialiseren met andere honden, want als we hun samen uitlaten en we komen een hond tegen, dan breken ze de boel a.h.w. af. Micky zit op puppycursus en is de volgende dag veel rustiger naar andere honden, omdat hij weer heeft gemerkt dat dat ook leuk kan zijn. Zodra hij klaar is ga ik met Amy op cursus, zodat zij ook met andere honden leert omgaan.
  We hebben beiden eind vorige maand op onze naam laten registreren. De adoptie kan dus worden afgerond.
  Knuffel van Amy en Micky!

 • Beste verzorgers,

  Gister ben ik na een fijne tijd bij jullie opgehaald door mijn nieuwe gezin.
  In de auto heb ik eventjes gepiept omdat ik niet wist waar ik naar toe ging.
  In Lelystad aangekomen ben ik door mijn nieuwe gezin gelijk geshowd aan een heleboel vrienden en buurhonden, iedereen vond mij natuurlijk super lief en mooi.
  Poepen en plassen doe ik buiten omdat ik vandaag al 6 maanden ben.
  Ik vond het leuk om even de katten te laten schrikken omdat ik wel moet laten zien dat ik een beetje stoer ben.
  Ze hebben hier allemaal leuk speelgoed voor mij gehaald.
  Thuis speel ik graag met Demi en haar vriendin, ik ben gek op kinderen maar alle volwassenen vind ik ook echt super gezellig allemaal.
  Ik ben om 23:00 gaan slapen na een dag vol nieuwe indrukken en vanmorgen kwispelend op gestaan, benieuwd wat voor leuke dag ik vandaag weer mee maak.

  Groetjes en een Pootje van Diego

 • Lieve Aida is nu al weer een week bij ons. Na een lange autorit, een wandeling samen en afscheid van de lieve mensen die haar verzorgd hebben mocht ze mee naar haar nieuwe mandje. We hebben met Aida echt een lot uit de loterij. Lief, ontspannen, dankbaar en steeds vrolijker. Ook met de katten gaat het helemaal goedkomen. Buiten hebben we het heerlijk samen. Andere honden boeien haar niet en ze luistert goed. Een voorbeeldig hondje dat ons hart gestolen heeft.

 • Hallo, ik ben Misty, een rode poes van 8 jaar en was anderhalf jaar geleden in de opvang. Mijn vrouwtje is heel blij met mij. Ik mag graag veel slapen en als ik wakker ben dan ben ik heel alert en als ik over mijn kopje geaaid word dan ga ik spinnen. Verder loop ik graag een blokje om met het vrouwtje, als er geen auto s in de straat rijden, dus s ochtends vroeg of s avonds laat. Maar ik ben wel echt een kat hoor, ik moet om de zoveel meter even zitten. Nou, veel groetjes! Misty.

 • Amia, nu Amai, is vandaag een week bij me en wat is ze leuk, lief, gezellig, braaf en nu al trouw. Ik wil de donkerharige jongedame die me het zetje in de rug gaf om toch even met Amia te gaan wandelen, heel hartelijk bedanken.

 • Sinds 21 juli zijn wij de trotse eigenaar van Henk. En Henk heet nog steeds Henk. Henk vond het nog wel even spannend in de auto naar Nijverdal, maar bij aankomst in ons huis ging hij gelijk op ontdekkingstocht. Hij heeft vanaf de eerste dag zijn draai gevonden. Henk vindt het heerlijk om te spelen,naar buiten te gaan en dutjes te doen. Zijn gekke 5 minuten blijven erg grappig. Vooral zijn speelmuizen is hij dan gek mee en soms racet hij door de kamer. Oftewel het gaat erg goed met Henk. Wij zijn helemaal gelukkig met Henk!

 • Sinds 21 juli zijn wij de trotse eigenaar van Henk. En Henk heet nog steeds Henk. Henk vond het nog wel even spannend in de auto naar Nijverdal, maar bij aankomst in ons huis ging hij gelijk op ontdekkingstocht. Hij heeft vanaf de eerste dag zijn draai gevonden. Henk vindt het heerlijk om te spelen,naar buiten te gaan en dutjes te doen. Zijn gekke 5 minuten blijven erg grappig. Vooral zijn speelmuizen is hij dan gek mee en soms racet hij door de kamer. Oftewel het gaat erg goed met Henk. Wij zijn helemaal gelukkig met Henk!

 • allemaal heel veel sterkte toegewenst.
  wij huilen met jullie mee.

  joke/jan

 • Sinds half augustus woont de prachtige, lieve maar vooral zeer ondeugende Mastin Clara bij ons. Wij hebben al een aantal jaren ervaring met dit geweldige ras, maar Clara is toch echt anders. In huis is zij een geweldige lieve huishond, die verschrikkelijk kan snurken, maar eenmaal buiten veranderd deze grote meid in een echte stroper. Geen muis, egel, konijn en vooral kat, is zijn leven zeker met Clara in de buurt! Gelukkig hebben we tot op heden de “schade” kunnen beperken! Onze tuin hebben we inmiddels geheel af moeten rasteren met gaas want als Clara maar enigszins het idee heeft dat ze ergens haar mooie logge lijf doorheen kan drukken zal zij het niet nalaten. Vooral de vijver van de buren blijft een uitdaging voor onze schat. Maar ondanks al haar streken zijn wij enorm blij met dit MEISSIE!
  Alle lieve mensen van dierenopvang Koningen bedankt voor deze geweldige hond en veel succes met de opvang van alle honden uit Spanje, die dit zo nodig hebben!!

  Hartelijke groeten van Jos en Rosita en natuurlijk een dikke knuffel en een BIG SMILE van Clara!

 • Hoi,
  Afgelopen juni hebben wij Lennon, tegenwoordig Flip, een warm mandje mogen geven. We zijn super blij met dit lieve, aanhankelijke en vrolijk mannetje. In het begin was het erg wennen voor hem maar al snel liet hij steeds meer van zichzelf zien. Ondertussen heeft hij helemaal zijn plekje gevonden bij ons in huis en kan hij lekker zichzelf zijn. Zowel Flip als wij genieten dagelijks van de lekkere wandelingen en knuffelmomenten samen. Sinds kort zijn we gestart met een cursus en we zien nu al vooruitgang. Kortom: Flip is een heerlijke hond waar we nog vele jaren van zullen gaan genieten.
  Wij willen jullie heel erg bedanken voor onze lieve Flip! Jullie doen fantastisch werk.

 • Hallo lieve mensen van het dierenasiel. Wij hebben 2 weken geleden Arda een nieuw thuis kunnen geven. Dit uitermate grappige, aandoenlijke hondje heeft het hier geweldig naar zijn zin. Hij past perfect in de roedel. Met de hond die zijn speelkameraadje zou moeten worden, is hij inmiddels dikke vrienden, ze ontdekken telkens nieuwe spelletjes. Voor de Mastin de ook in de roedel thuis hoort heeft hij ontzag. Maar soms is het natuurlijk ook leuk om deze grote hond uit te dagen voor een spelletje….
  Arda gaat nu door het leven als Tommie. Het was wel even wennen om een pup, want zo zien wij hem, in huis te hebben. Onzindelijk, niet luisteren, precies zoals een pup zich gedraagt. Maar het is een zeer pienter mannetje, hij leert snel en past zich makkelijk aan. In huis is hij rustig en buiten zijn is voor hem één groot feest. Kortom, we zijn heel erg blij met Tommie en hij met ons!!

 • Zaterdag 12 sept. hebben we Boy opgehaald. In de auto moest hij eerst even zijn draai vinden en we waren blij dat we een tuigje en een gordel voor hem hadden, anders was hij bij ons voorin op schoot gesprongen :).
  Het was ook meteen bijna 1,5 uur rijden, dus dat was ook niet fijn voor hem met zijn zere wond, waar hij niet lekker op kon zitten. Op de snelweg ging hij echter lekker liggen en slapen.
  Thuis hebben we eerst lekker gewandeld en in huis lagen zijn slaapkussen en speeltjes al op hem te wachten.
  We hebben de katten en hem aan elkaar voorgesteld bij de bijna dichte schuifdeuren en hij is echt ideaal naar katten toe! Grommende, blazende katten deren hem niet. Hij doet helemaal niets. Inmiddels zijn we zover dat de katten langs hem heen durven als hij ligt te slapen en de katten slapen ook ’s middags en ’s avonds in de voorkamer als Boy in de achterkamer op zijn kussen ligt. Dat gaat goedkomen!
  Boy is een echte knuffeldoos en hij moet nog wel leren dat hij rustig moet zijn met mensen en honden. Hij mag ook nog niet van de riem af, omdat zijn wond nog steeds open is en we niet willen dat hij door het spelen nog verder open gaat.

  Meteen maandag ben ik met hem naar de dierenarts geweest, omdat zijn castratiewond er niet goed uitzag en zijn bal opgezwollen en rood was. Hij heeft antibiotica en zalfjes gekregen en ook oogdruppels, omdat z’n ogen erg rood zijn en hij ook veel niest.
  Het was een hele belevenis om met hem naar de dierenarts te gaan. Het woord “rustig” staat zoals gezegd niet in zijn woordenboek (ook al is hij al 10), dus we hebben hem met z’n vieren vast moeten houden om in zijn ogen te kunnen kijken :). Er zit geen greintje kwaad in, maar hij is gewoon zó enthousiast! 😉
  Inmiddels ziet alles er alweer een stuk beter uit en lijkt hij zich ook beter te voelen.
  Hij gaat 4x per dag met ons op pad en hij slaapt de hele nacht rustig door!

  Het is echt een knuffelkous en het liefste wil hij de hele dag met je knuffelen.
  Vervelende is, dat ik heel erg allergisch blijk te zijn voor zijn speeksel. Zodra hij mijn handen likt, krijg ik jeukende bulten. Ook begin ik benauwd te worden.
  Ik heb hier inmiddels medicijnen voor, maar het is niet ideaal.
  We hopen dus niet dat Boy terug moet naar jullie, want we zijn na 4 dagen al erg aan hem gehecht en willen hem niet kwijt! javascript:grin(‘:shock:’)
  Het is echt een ontzettend lieve en leuke hond!

  We houden jullie op de hoogte!

  Groetjes van Catalijne en een poot van Boy

 • Hallo lieve mensen van de opvang Koningen, wij zijn enorm blij met poes Minou. Ze ontdooide gisteravond al en heeft mijn vader de liefde verklaard. Ze is ontzettend lief, lui en tevreden. Een echte knuffelige theemuts! Van mijn oude mopsje Nessie wil ze nog weinig weten en Nessie heeft alleen oog voor de brokjes van Minou. We wachten rustig af. We zijn allemaal verliefd op haar. Ze heet nu, om verwarring te voorkomen, Minous.

  Het voelde als een warm bad toen we de opvang betraden. Bedankt! De mijn mopsje Nessie vond het ook geweldig bij jullie. Ze komt zeker logeren. Bereid je maar voor op haar lebbertong :-)

 • Hallo allemaal, gisteren Spike opgehaald. Wat een enorme lieverd!!! De lange reis naar huis ging heel goed. Thuis gaat het ook prima. Met onze kater Tom is al vriendschap gesloten en met poes Bibi gaat het iets langer duren (ligt aan Bibi). Wij hadden verwacht dat Spike veel banger en schrikachtiger zou zijn voor alles. Dit is helemaal niet het geval. Wij zijn heel blij met hem en hij hopelijk ook met ons. Het enige wat ons een beetje zorgen baart is dat Spike, tijdens diverse wandelingen, nog helemaal niet heeft geplast en gepoept hij eet en drinkt wel gewoon. Heeft hier iemand ervaring mee??

 • Hallo met Wilma Veltien
  Ik wil ff laten weten dat het met Tess heel goed gaat
  Ze kan goed met Lunie,ze spelen en likken elkaar
  Groeten W Veltien.

 • Nog 8 nachtjes slapen dan kunnen we eindelijk Rhea echt in onze armen sluiten.

 • hallo,
  Even een update over Peri. Wij hebben haar inmiddels omgedoopt naar Polly, die naam bevalt haar goed en prijkt aan haar penning aan haar halsbandje. In de week dat wij haar hebben heeft ze van alles ontdekt en beleeft. Meegaan in de fietsmand en samen een heerlijke borstel voor haar krullige vacht uitgezocht.Borstelen vind ze heerlijk. Lekker door de tuin banjeren en ook is ze een beetje waaks.Uitgaan vind ze heerlijk.
  Van andere honden moet ze niet heel veel hebben,kijkt even of gaat zitten,laat zich besnuffelen en wanneer ze te opdringerig zijn laat ze het weten en loopt dan weer door. Misschien dat dit in de loop van de tijd verandert en het meer haar interesse krijgt. Verder loopt ze keurig aan de lijn en wanneer ze schrikt van iets herstelt ze zich vrij snel.
  Een heerlijk hondje die al helemaal bij ons gezin hoort. Heel veel groetjes van Polly aan al haar verzorgers(ook van ons)

 • Wat genieten we altijd van de honden en de gastvrijheid als we vanuit het verre zuiden in Balkbrug aankomen. Astrid en team hartelijk bedankt voor alle hulp die jullie geven en gegeven heben bij onze queste om het leven van een paar kanjers een hele positieve draai te geven 😆 😛

 • Hallo Dierenopvang De Koningen,
  Even een berichtje over het wel en wee van Lora die we vrijdag 3 juli bij jullie opgehaald hebben. Op weg naar ons huis merkten we al op dat we in de auto nog nooit zo’n rustige hond hebben gehad — slapen–. Thuis gekomen bleek ze erg angstig, panisch voor landbouwmachines, koeien, schapen. Ze beefde werkelijk van ellende bij het passeren van deze zaken. We wilden geen jachthond, echter de buurman maakte ons er op attent dat het een echte pointer is. Naslag bij Wikipedia bevestigde dit. Helemaal ‘stubenrein” is ze ook niet, enige malen heeft ze ondanks zeker 5 maal daags uitlaten en rennen op ons 1,5 ha grote terrein enkele malen binnen geplast. Wij gaan er echter van uit dat dit allemaal zal slijten, we hebben in de 45 jaar de we honden hebben gehad uit asiels nog nooit een hond teruggebracht, dus dat gebeurt nu ook niet. Ze is geweldig aanhankelijk en buitengewoon leergierig.
  Kortom een fijne hond.
  Jan Dolman

 • Vier weken geleden hebben we Gucci bij jullie opgehaald,wat een leuke lieve hond is dat,natuurlijk heeft zij haar ondeugden,probeert vanalles uit,is ook nog maar anderhalf,dat kun je verwachten.Rent 2 x daags op topsnelheid door de tuin ,via de kamer weer naar buiten,lol.
  Jachtdrift,goed intoom te houden ,sinds vanmorgen twijfel ik daar toch iets aan 3/4 konijntjes op het veld en zij gaat staan kwispelen en maakt het zelfde piep geluidje wat ik ook hoor als ze een andere hond leuk vind,wie weet denkt ze dat het hondjes zijn,grapje.
  Met haar gezondheid is niets mis,neemt trouw haar tabletten, want het is op vaste tijden en zij is doel op die hondenworst ,vergeten is er niet bij.
  Heerlijk ontspannen wandelen,ach die hitte vond ze ook niets ,dan maar een kleiner stukje.
  Mensen en honden worden vrolijk benaderd,kat ,die honden gewend is werd door haar genegeerd,zodat ze rustig even kon snuffelen met de hond.
  We zijn erg blij met haar en genieten van alle doele streken en dwaze sprongen,we hopen haar nog heellang bij ons te hebben!
  Vriendelijke groeten van Ria en Leen Brouwer en een poot van Gucci.

 • Hallo lieve mensen van opvang Koningen,

  vandaag is Loe ( Bubu ) een weekje bij ons. Een week waarin veel is gebeurd. Niet alleen elkaar leren kennen, voor Loe kwam er nog veel meer bij kijken.
  Wij zijn bijzonder trots op hem hoe hij in één week zoveel hindernissen heeft weten te overwinnen. Het bange vogeltje in hem begint langzaam vleugeltjes te krijgen en zal straks wegvliegen. Daar hebben wij alle vertrouwen in. Hij begint ons echt te vertrouwen, komt aan ons snuffelen, laat zich inmiddels in zijn nekje kriebelen, waardoor hij (sinds vandaag pas echt) probleemloos aangelijnd kan worden voor de wandeling.
  Hij begint te spelen, haalt kattekwaad uit, (botjes ingraven, planten uitgraven), eet goed, slaapt lekker, blaft zo nu en dan en durft al een “grote” houding aan te nemen, en wat niet onbelangrijk is: zijn staartje kwispelt als hij ons ziet wanneer we even zijn weg geweest.
  Wij zijn overgelukkig met onze dappere Loe.
  Dank jullie wel voor de goede tip die wij eind deze week nog mochten ontvangen.
  Een dikke knuffel voor jullie allemaal van Loe en de groetjes van José en Jacques.

 • Lieve mensen van Koningen,
  even een update over Vigo´s week.
  Zeker 2 dagen was hij van slag, miste de drukte van het asiel en moest zijn plekkie zien te vinden/veroveren.
  Na die 2 dagen ging het snel bergopwaarts, leert snel, knuffelt veel, loopt aan de fiets en aan de riem,
  maakt vrienden, honden en mensen en is het zonnetje in huis.
  Teef Sally leeft op, is vrolijker en knuffeliger en laat niemand lullig doen tegen Vigo, want dan zet zij ze ff op hun plek.
  Wij zijn blij en Vigo ook,
  dank jullie wel voor deze superhond!

 • Het lukte me niet om er een foto bij te plaatsen, helaas.

 • Hallo, Barry, inmiddels omgedoopt tot Milow, is inmiddels 6 weken bij ons en het gaat erg goed. Hij voelt zich al helemaal thuis. In het begin was hij erg schrikachtig voor het verkeer, maar nu loopt hij normaal aan de riem. Hij is een echte allemans vriend en laat dat blijken ook. wel kan hij erg ondeugend zijn en moet dan even erop gewezen worden.
  Iedere dag heeft hij, wat wij noemen, de gekke 5 minuten. Hij racet dan door de tuin, door het huis, of door een weide waar we hem uitlaten. We hebben hier een mooi wandelgebied tot onze beschikking, en tussen twee veeroosters, kan hij vrij lopen en gek doen. Een heerlijke vent waar we al niet meer zonder kunnen.

 • Elenor (we noemen haar Noortje) hebben we afgelopen woensdag opgehaald en ze doet het nu al ontzettend goed. Thuis wordt ze steeds nieuwsgieriger, ligt languit op haar gemak op haar eigen dekbed en speelt voorzichtig met haar speelgoed. In de grote (boze) buitenwereld vindt ze het nog erg spannend, is ze zeer onzeker en zijn we langzaam de omgeving met haar aan het verkennen, maar ook dit gaat met kleine stapjes vooruit. Ze weet al heel goed dat ze buiten moet plassen en poepen, ook al vindt ze dat een beetje eng, je weet maar nooit wat wat er gebeurt als je even niet oplet. Ze heeft alle vertrouwen in ons, kwispelt als ze ons ziet. Ze heeft een ongelooflijk hoog knuffelgehalte en we zijn dan ook enorm blij en gelukkig dat ze in ons leven is gekomen.

  Waar kan ik foto’s van haar plaatsen?

 • Hallo iedereen van de dierenopvang,

  Meer dan een jaar geleden hebben wij Posh (nu Vos) opgehaald. En ondanks dat ze in het begin moest wennen en we het alleen zijn moesten opbouwen gaat het nu ontzettend goed. Ze kan een halve dag alleen zijn als het moet, terwijl we haar in het begin nog geen 5 minuten alleen kon laten, maar het langzaam opbouwen heeft goed geholpen.
  Door in het begin veel naar plekken te gaan waar andere honden speelden werd ze ook minder bang van meerdere honden bij elkaar. Alleen roedels van meer dan 10 honden vindt ze nog spannend (Daar hebben wij er 2 van in de buurt). Ze heeft in de buurt gelukkig echt maatjes waar ze het goed mee kan vinden. En daar spreken we dan ook vaak mee af. Ze vindt niets leuker dan rennen met honden achter haar aan die haar niet bij kunnen houden. Verder is het ons ontzettend meegevallen hoe goed ze luistert. Ze kan altijd los en komt gelijk als we roepen.

  Kortom we hadden het niet beter kunnen treffen en zijn elke dag weer blij met haar in ons leven. Dus erg bedankt dat wij Vos mochten adopteren!

 • Nina (tdfnaNatasja) is nu meer dan drie weken bij ons en is inmiddels een onmisbaar onderdeel van het gezin geworden. Het duurde wel even voor wij elkaars gebruiksaanwijzing leerden kennen. Binnen is ze een rustige hond die graag speelt met piepmuizen, touw, stokken en vooral kartonnen dozen. Maar ook lekker op de bank kroelen vindt ze erg prettig. Haar eerste liefde waren trouwens de boeken uit onze boekenkast (titels:’Sprakeloos’, ‘Zwarte Honden’ en ‘Vrijheid’ :-). Buiten was ze erg gericht op andere honden, beesten en mensen. Vooral honden hadden haar over-enthousiaste belangstelling. Gelukkig kent ze nu de meeste en wordt ze rustiger. Achter katten zou ze heet liefste aan wllen. We zijn een hondencursus met haar gaan doen waar ze enthousiast aan deelneemt en graag naar toe gaat. Inmiddels is het wederzijds vertrouwen gegroeid en dat merken we, het gaat allemaal relaxer. Met loslopen zijn we nog heel voorzichtig, maar we verwachten dat dat uiteindelijk best wel gaat lukken.
  Enig probleem is dat ze niet de auto in wil, eenmaal in de auto geeft ze zich over en zit inmiddels een stuk rustiger.
  Kortom, we zijn reuze blij met haar en hebben de sterke indruk dat zij het hier ook leuk vindt!

 • Hallo, onze Mista van 4 jaar is inmiddels al weer ruim een jaar lid van ons gezin.
  Op een kleinigheidje na (ze valt uit naar teefjes, maar daar kun je rekening mee
  houden ook al is ze erg sterk) is ze een geweldige hond! Loopt elke dag in het bos, keurig naast je aan de riem, speelt met (liefst grote) reuen, is aardig voor iedereen die ze tegenkomt, zelfs voor hele kleine kinderen. Ze is goed gezelschap, maar wel waakzaam over “haar gezin”, en wil niets liever dan geknuffeld worden. Takken of balletjes halen vind ze maar onzin maar lekker rennen tussen de hoge grassprieten en zwemmen vindt ze heerlijk. Blaffen doet ze zelden maar “praten” wel; ze kan heel goed duidelijk maken wat ze bedoelt.Voor een hondesnoepje haalt ze al haar truckjes uit de kast en ze blijft netjes van het “mensen-eten”af. Wij zijn erg blij met Mista en zij ook met ons.

 • Hallo, onze Mista van 4 jaar is inmiddels al weer ruim een jaar lid van ons gezin.
  Op een kleinigheidje na (ze valt uit naar teefjes, maar daar kun je rekening mee
  houden ook al is ze erg sterk) is ze een geweldige hond! Loopt elke dag in het bos, keurig naast je aan de riem, speelt met (liefst grote) reuen, is aardig voor iedereen die ze tegenkomt, zelfs voor hele kleine kinderen. Ze is goed gezelschap, maar wel waakzaam over “haar gezin”, en wil niets liever dan geknuffeld worden. Takken of balletjes halen vind ze maar onzin maar lekker rennen tussen de hoge grassprieten en zwemmen vindt ze heerlijk. Blaffen doet ze zelden maar “praten” wel; ze kan heel goed duidelijk maken wat ze bedoelt.Voor een hondesnoepje haalt ze al haar truckjes uit de kast en ze blijft netjes van het “mensen-eten”af. Wij zijn erg blij met Mista en zij ook met ons.

 • Goedemorgen verzorgers,

  Sinds zaterdag is Lily bij ons. Ze doet het ontzettend goed. Ze vindt nog wel wat dingen spannend vooral mannen. Sinds gisteren is er ook chemie met mijn man. Ze kruipt langzaam uit haar schulp. Met mij begint ze ook voorzichtig te spelen met een bal (zit dan wel een beloning in uiteraard). Vanaf het begin kunnen wij het goed vinden Lily en ik. Ze week ook geen centimeter van mijn zijde.
  Buiten een grote boswandeling maken daar is ze wel voor te porren. Dat vindt ze heerlijk.
  Zaterdag 2 januari komen we de geleende spullen terug brengen. zoals jullie wel begrijpen zonder Lily want zij blijft bij ons.
  Fijne jaarwisseling.

  Groetjes Ineke Meijer

 • Hallo alle verzorgers van Koningen. Wij wensen jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig 2015, ook nammens Dodge. Het gaat nog steeds goed met hem, al is ie niet altijd even gemakkelijk. Wij zijn heel gek met hem en hij ook met ons, denk ik. Vr.gr. vanuit Zwolle. Jan en Diny Smit en een poot van Dodge.

 • Hallo Astrid,

  Ik houd jullie website al jaren bij en vind het altijd leuk om te zien wat voor hondjes jullie weer hebben. Wat me wel heel erg opvalt is dat er best veel honden na korte plaatsing terugkomen. De hond past toch niet zo goed binnen het gezin of het is toch meer werk dan gedacht. Neem nou Lionel, bij zijn verhaaltje stond dat het een sterke hond is, ik mag dan toch aannemen dat mensen die voor hem kiezen daar mee om kunnen gaan en nou is hij terug gebracht omdat hij toch te sterk zou zijn????

 • Hierbij willen we jullie laten weten dat we nog steeds ontzettend blij zijn met de komst van Bowie (vroeger Luigi) in ons gezin, vanaf april dit jaar.
  Vanwege onze positieve ervaring met jullie en al het goede werk dat jullie voor de dieren doen, hebben wij dit jaar besloten het geld dat we anders ieder jaar besteden aan het versturen van de kerstkaarten (een behoorlijke lijst :smile: ) te besteden aan jullie renovatieproject. Dit berichten wij aan onze familie en vrienden en vragen hen hetzelfde te doen. Heel veel succes met jullie werkzaamheden en voor het hele team en de dieren een aantal fijne feestdagen en een mooi 2015 gewenst!

 • hoi hoi,
  Wat een heerlijk beesie hebben we met Abba! Jong, nieuwsgierig, onderzoekend. Er is weer leven in de brouwerij. De reis terug is prima verlopen, maar ze ging idd al snel lekker liggen. Aan staande zaterdag mogen we al met haar naar de puppy training. Astrid waar kan ik foto’ s naar toe sturen van haar? Is er een mailadres of site?
  Tis gewoon genieten weer.
  Groetjes Lottie Ector en familie

 • 4 oktober hebben we kennis gemaakt met Foxy ( Bobby de boerenfox ).
  Er was al snel een klik en Foxy voelde zich al heel snel thuis.
  De volgende dag konden we hem al het vertrouwen geven om hem los te laten.
  Hij is ontzettend sociaal met andere honden en vriendelijk naar mensen toe en onze ( honden) kenissenkring is helemaal weg van hem.
  Al met al een ontzettend plezierig en leergierig hondje.

 • Wat een verschrikkelijk bericht over Elf. Ik heb hem o mijn zoektochten zo vaak bekeken, door het niet kunnen met katten heb ik nooit gereageerd. Wat moeten jullie zijn geschrokken toen jullie hem vonden. Als ik het verhaal zo lees, mogen jullie jezelf niets verwijten. Jullie hebben zo snel hulp gezocht bij de dierenarts, soms is een onderliggend lijden niet goed te zien. Het is ook een troost dat hij bij jullie was met alle liefde die jullie hem hebben omringt. Heel veel sterkte.

 • Hallo Astrid,

  Het gaat goed met Fay, buiten is ze nog wel wat onzeker, vooral contact met andere honden vindt ze eng en gaat ze blaffen. Denk dat we dat er wel uit krijgen. Gisteren wat speeltjes voor haar gekocht, en dat vindze geweldig. Ze is met spelen nog wat wild met Pepper, maar die snauwt haar dan flink af. Verder is ze natuurlijk hartstikke lief.

 • Sinds begin juli is kat Sjeetah, een ongeveer 13jaar oude kat, verhuisd naar haar nieuwe huis in Zwitserland.
  Smeetang is drie jaar geleden door mijn 90-jarige vader opgehaald uit jullie asiel nadat ze er lange tijd heeft verbleven. Het heeft lang geduurd voordat ze gewend was. Maar ze genoot van het buiten zijn en lekker bij mijn vader op de bank liggen.
  Na zijn overlijden op 19 juli j.l is ze door mijn zus die in Zwitserland woont, meegenomen. Het gaat daar heel goed met haar.

 • Garfield is inmiddels 11 weken bij ons en al goed ingeburgerd; iedereen in de buurt kent hem inmiddels. Hij is sociaal naar mens en dier en komt steeds vaker zelf naar je toe voor een aai. Onverwachte bewegingen vindt hij nog steeds een beetje eng, maar ook dat gaat steeds beter. Kortom wij hebben veel plezier met deze jonge man. Wandelen is een groot feest en daar horen ook de dolle 5 minuten bij; hij moet nog leren dat dat absoluut niet op het fietspad kan.
  Heel veel groetjes en een knuf namens Garfield aan iedereen van de dierenopvang

 • Hallo,
  Sinds afgelopen vrijdag zijn wij de trotse baasjes van de kleine, lieve en aanhankelijke Daisy en we hadden ons geen betere match voor kunnen stellen!! Ze past echt perfect in ons gezin. Het enige wat ze nog moet leren is haar behoefte tijdens het uitlaten doen, maar we zijn ervan overtuigd dat ze dit ook snel zal leren.
  Groetjes van de hele familie de Vaan!

 • Wij hebben Ollie ondertussen alweer 5 weken en zijn dol gelukkig met haar. Ze inmiddels iets aangekomen en oren en neus zien er steeds beter uit. We gaan 2x in de week naar hondentraining met haar en ze leert enorm snel (alles voor een koekje of een stukje kipfilet), de grootste pret is als ze aan het eind van de training met de andere honden mag spelen. En het commando “af” oefenen vindt ze het leukst. We hebben vanaf dag 1 geen bench nodig gehad en ze slaapt lekker door tot zo laat mogelijk in de ochtend.

  Hoewel bijna alle geluiden buiten onbekend zijn voor haar, gaat ze steeds beter aan de lijn lopen en als ze geluk heeft is de kat van de buren buiten en kan ze na het uitlaten met haar spelen in de binnentuin. Ze is enorm nieuwsgierig en een heerlijke knuffelkont!

  Heel erg bedankt voor ons “meisie” en ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Evenementen
Momenteel zijn er nog geen evenementen gepland.
Renovatieproject

Help ons helpen!

Bestel bij Zooplus of Bol.com of verzeker uw huisdier bij Proteq door op bovenstaande plaatjes te klikken. Wij krijgen dan ook een deel van de opbrengst, wat we goed kunnen gebruiken om de dieren te helpen.zooplus.nl


algemeen