Help ons helpen!

Doneren Sponsorworden  Vrijwilligerworden
Helpt u ons helpen??
Wederom hebben wij uw hulp hard nodig en willen wij u vragen ons te helpen!
De afgelopen tijd en eigenlijk constant hebben wij ontzettend hoge dierenartskosten en natuurlijk de dagelijkse kosten gehad, wij willen u vragen om ons hiermee te helpen!
Laten we een aantal voorbeelden noemen van dieren die hoge kosten met zich mee hebben gebracht.
Hilton. Hilton is een prachtig kereltje dat onlangs bij ons binnen is gekomen. Het bleek al snel dat Hilton een hernia perianalis te hebben, een uitstulping bij zijn anus. Dit is niet alleen heel pijnlijk, maar ook heel ongemakkelijk omdat zijn ontlasting niet goed kwijt kan… Dus een operatie was onontbeerlijk voor dit mannetje. Gelukkig hebben wij het geld voor de operatie bij elkaar kunnen krijgen, maar daar stopt het natuurlijk niet helaas… Hij moet medicatie, heeft tijd nodig om te herstellen en hij kost iedere dag natuurlijk geld… Maar Hilton is dapper en vrolijk en het is hem meer dan gegund.
Hilton-004 (609x640) Hilton (640x513)20140515_152330
Een paar weken geleden kregen wij de prachtige Charlotte binnen, een ontzettend blije, vrolijke, lieve en sociale hond. Zij was zwervend gevonden in de bossen… Het was duidelijk dat zij een huis had, zij is keurig opgevoed, is heel blij met menselijk gezelschap, was wel wat mager en had onlangs pupjes gehad, maar wij waren toch echt in de veronderstelling dat haar baasjes haar weer op kwamen halen. Maar helaas, het tegendeel bleek waar… Er is echt niemand die naar haar heeft gevraagd… Zij ging uiteraard even naar de dierenarts voor haar inentingen en haar leeftijd werd op ongeveer 8 jaar geschat. Maar toen bleek ook dat zij tumoren in haar melkklieren heeft… Wat ongelooflijk verdrietig om dit te horen te krijgen. Dan ben je 8 jaar, ben je altijd vreselijk lief geweest, heb je pupjes op de wereld gezet en grootgebracht en dacht je dat je dat je het goed deed… En dan wordt je dus op straat gezet… Maar goed, Charlotte laat zich niet kisten en geniet iedere dag van haar leven. Zij vindt het heerlijk om te wandelen, mag heel graag stokken voor je ophalen, kent haar commando’s, kan uitstekend met andere honden opschieten, vindt katten helemaal prima, is lief voor alle mensen en zij is gewoon een kanjer van een hond! Haar tumoren moet verwijderd worden en zij moet gesteriliseerd worden. Een hele grote operatie voor haar, maar zij is verder heel gezond en zij kan dit aan! En daar hebben wij uw hulp weer bij nodig… De operatie zal tussen de 400 en 500 euro gaan kosten en wij willen u vragen om ons te helpen hiermee. Deze operatie maakt dat zij verder kan leven, dat zij een nieuw thuis kan vinden en dat zij nog jaren kan genieten van haar leven! Wij zoeken dus lieve mensen die geld willen doneren voor haar operatie en natuurlijk ook een plekje waar zij straks erg welkom is!                                                                                                                             Charlotte heeft haar operatie goed doorstaan en was aan het herstellen bij haar pleegvader. Helaas werd zij wederom ziek, zij bleef maar braken en zodoende is er een scopie van haar maag gemaakt. Er was een afwijkend stuk in haar maag aanwezig en zodoende zijn hier biopten van genomen. Gelukkig bleek hieruit dat het geen kanker was, maar een hele nare bacterie. Zij moet nu de komende tijd medicijnen krijgen om dit rustig te krijgen. Ook de scopie en de medicijnen kosten weer heel veel geld, geld dat er eigenlijk niet is… Charlotte-001 (488x640) Charlotte-003 (628x640)
Balu; een fantastische knul van ruim 4 jaar jong die op zoek is naar een heel liefdevol thuis! Balu is echt een geweldige hond, hij is makkelijk, rustig, lief, luistert goed, kan uitstekend met andere honden, met katten en met kinderen opschieten en is een hond die ontzettend geniet van zijn leven! Balu komt uit Spanje, waar hij is gevonden. Hij is liefdevol opgevangen in een opvang aldaar en mocht mee naar Nederland komen, waar hem ongetwijfeld een gouden toekomst wacht. Toen Balu net bij ons was, bleek hij niet goed te lopen. Zij hebben foto’s laten maken van zijn achterpoten en het bleek dat hij vroeger een ongeluk heeft gehad waardoor 1 achterpoot gebroken is geweest. Dit was wel weer aan elkaar gegroeid, maar niet goed waardoor hij veel pijn bleef hebben. En daarom hebben wij toen besloten zijn poot te laten amputeren. En hij is geweldig herstelt hiervan. Binnen een dag liep hij weer prima en hij redt zich nu ook heel goed op 3 poten! Balu zit bij een lieve pleegmoeder en daar heeft hij ook laten zien hoe geweldig hij is. Hij gaat lekker los mee op de wandeling, luistert heel goed, geniet van zijn rust en vooral van heel erg knuffelen. Balu is de meest geweldige schat die wij ons kunnen voorstellen en wij denken dat hij heel veel mensen ontzettend gelukkig kan maken met zijn komst! Komt u gauw eens kennis maken met deze bijzondere hond? Hij zal u erg gelukkig gaan maken, dat is een ding wat zeker is!
 Balu (640x605) Balu-001 (640x631)
En Penny uit India kwam binnen, zij was ongelooflijk bang en onzeker en vond het hele leven ongelooflijk spannend. En daarom heeft zij bij ons voor bij de balie gezeten, om haar aan het dagelijkse leven te laten wennen. Al snel bleek dat zij het ongelooflijk moeilijk vond om alleen te zijn en heeft 1 van onze kamers compleet vernield. Alle kozijnen, deuren, plinten en nog veel meer zijn compleet gesloopt… Maar het was voor een heel goed doel, namelijk om Penny te laten wennen. En na een langere tijd van rust en regelmaat, voorzichtige benchtraining en liefde is deze lieve meid er helemaal doorheen gekomen! En zij vond een geweldige plek bij hele lieve mensen. Het zal echter wel weer herstelt moeten worden allemaal, voor de volgende die het weer nodig heeft…
Penny (640x476) Penny-001 (640x558) Penny-003 (574x640)
Dus naast de dagelijkse kosten van de dierenarts, ontworming, ontvlooiing, voeding, slijtage van de verblijven, schoonmaakmiddelen, loonkosten, advertentiekosten, telefoonkosten krijgen wij dagelijks te maken met financiële tegenvallers… En dat is zwaar als asiel zijnde, deze kosten gaan ons eigenlijk de pet te boven, maar wij kunnen niet anders dan voor onze dieren zorgen. Zij hebben er niet om gevraagd om geboren te worden en geven hun lot in onze handen. En dit moeten wij boven al beschermen! Helpt u ons alstublieft mee om dit te kunnen blijven doen? Wij zijn u erg dankbaar!
Stichting Dierenopvang Koningen
Maatschappijwijk 15
7707 SG Balkbrug
IBAN NL26INGB0006401261
BIC INGBNL2A
Zoeken
Evenementen
Momenteel zijn er nog geen evenementen gepland.
Renovatieproject

Help ons helpen!

Bestel bij Zooplus of Bol.com of verzeker uw huisdier bij Proteq door op bovenstaande plaatjes te klikken. Wij krijgen dan ook een deel van de opbrengst, wat we goed kunnen gebruiken om de dieren te helpen.zooplus.nl


algemeen